Не можна вести переговори з тим, хто хоче забрати ваше життя – Джонсон

Середа, 24 серпня 2022, 22:08

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Києва в середу висловив переконання, що переговори з Росією наразі не є правильними.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Не думаю, що зараз час виходити з якимось дрібним планом перемир'я. Не можна вести переговори з тим, хто хоче напасти на вас на вулиці, хто хоче забрати ваше життя разом із вашим гаманцем. Все, що важливо – це відновити та зберегти територіальну цілісність України", – заявив Джонсон на брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Він також зазначив, що наразі сили РФ у війні проти України виснажуються. Крім того, на переконання Джонсона, партнери України подолають складну економічну ситуацію і вийдуть із цих випробувань ще сильнішими, бо не будуть уразливими перед шантажем з боку РФ.

"Європа має позбутися залежності від російського газу. Це буде величезною геополітичною зміною для Європи та катастрофою для Путіна", – зазначив британський прем’єр.

Британські дипломати переконують колег у Європі не скорочувати допомогу Україні – ЗМІ

За словами Джонсона, попереду складні місяці, політикам потрібно буде пояснювати населенню своїх країн, чому так сталося. "Але ми подолаємо це і зробимо це у єдності", – резюмував він.

Раніше президент Володимир Зеленський пояснив, що Україна не готова зараз вести переговори з Росією, аби не повторити негативний досвід Мінських домовленостей, які призвели до втрати контролю над нашими територіями.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у середу, коли Україна святкує День незалежності, втретє з початку повномасштабного вторгнення Росії приїхав до Києва. Там він оголосив про виділення Україні нового пакету військової допомоги в розмірі 54 мільйонів фунтів стерлінгів.

Крім того, Джонсон отримав найвищу відзнаку України для іноземного громадянина – "Орден Свободи", а також отримав іменну табличку на Алеї сміливості, відкритій напередодні Зеленським і президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: