У Фінляндії відбудуться спільні військові навчання зі Швецією і Британією

Четвер, 25 серпня 2022, 19:34

У північній Фінляндії в районах Рованіемі та Роваярі з 29 серпня по 2 вересня відбудуться міжнародні військові навчання Vigilant Knife за участі Швеції та Великої Британії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Сухопутних сил Фінляндії.

Зазначається, що всього у навчаннях візьмуть участь до 200 військовослужбовців і близько 1300 призовників Сил оборони Фінляндії

У Vigilant Knife також братимуть участь близько 880 шведських і біля 80 британських військових. Вони прибудуть до північної Фінляндії заздалегідь.

"Мета навчань полягає в покращенні тактичної й технічної взаємосумісності, а також вдосконалення здатності приймати сухопутні сили Швеції в північній Фінляндії та організовувати необхідну для підрозділів підтримку", – йдеться в повідомленні.

З початку подачі заявки на вступ до НАТО Швеція та Фінляндія регулярно проводять військові навчання.

Так, у липні військові Сполучених Штатів і Великої Британії спільно зі збройними силами Фінляндії провели чотириденні навчання Vigilant Fox, спрямовані на перевірку боєготовності.

Як відомо, Швеція та Фінляндія разом подали історичні заявки на вступ до НАТО 18 травня - після трьох місяців війни Росії проти України. Для Фінляндії цей крок завершив багато десятиліть, а для Швеції - близько 200 років нейтралітету. 

Прийняття обох країн до Альянсу на червневому саміті у Мадриді до останнього було під питанням через вето Туреччини, яка врешті зняла його - але ще не остаточно і продовжує висувати вимоги до Гельсінкі й Стокгольма.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: