Італійські праві в разі перемоги на виборах визнають Єрусалим столицею Ізраїлю

Вівторок, 30 серпня 2022, 22:02

Лідер ультраправої партії Італії "Ліга" Маттео Сальвіні заявив, що в разі перемоги коаліції правих на парламентських виборах 25 вересня вони визнають Єрусалим столицею Ізраїлю та перенесуть у місто своє посольство.

Як повідомляє "Європейська правда", таке Сальвіні заявив в інтерв’ю ізраїльській газеті Israel Hayom.

"Я дав своє слово, і я віддаю повну шану народу Ізраїлю та маю намір дотриматися слова", – так він відповів на питання про визнання Єрусалима ізраїльською столицею і перенесення туди посольства з Тель-Авіва.

Лідер "Ліги" також скептично висловився щодо заяв про те, що Росія може втрутитися у вибори в Італії.

"Італійці голосуватимуть, ті, хто говорить про можливий вплив Росії – ліві – шукають алібі, бо знають, що програють. Як і голосування в Ізраїлі, голосування в Італії буде вільним і прозорим", – вважає Сальвіні.

Італійські праві в разі перемоги на виборах визнають Єрусалим столицею Ізраїлю

Ізраїль захопив східну частину Єрусалима під час Шестиденної війни в 1967 році та згодом анексував. Палестинці прагнуть зробити східну частину Єрусалима майбутньою столицею власної держави.

І ізраїльтяни, і палестинці вважають Єрусалим своєю столицею. Але більша частина світу вважає, що це питання потрібно буде вирішити під час переговорів. У результаті більшість іноземних посольств розташовані в Тель-Авіві.

У травні 2018 року США перенесли своє ізраїльське посольство з Тель-Авіва до Єрусалима попри гучну критику переважної більшості країн. Протести проти такого рішення Дональда Трампа призвели до загибелі щонайменше 58 палестинців.

Згідно з останнім опитуванням, проведеним Supermedia Agi/You Trend, права коаліція на чолі з лідеркою партії "Брати Італії" Джорджією Мелоні може перемогти з результатом 48,2%. За нею йде ліва коаліція Енріко Летти на чолі з Демократичною партією з 29,5%.

Дивіться також - Проросійська Італія у 2022 стала допомагати Україні. Зараз це хочуть знову змінити.

Про політичну кризу в Італії більше читайте тут: Чому проукраїнський прем’єр Італії пішов у відставку та хто зараз бореться за його посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: