Фінляндія планує обмежити видачу віз громадянам РФ

Четвер, 4 серпня 2022, 17:38

Глава МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що його країна більше не видаватиме туристичні візи громадянам РФ за тою ж логікою, яка діяла раніше.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв'ю телерадіокомпанії Yle.

Фінляндія посилить візові правила для громадян Росії, але заходи мають бути синхронізовані з іншими країнами Шенгенської угоди, заявив Хаавісто.

"Недостатньо, щоб Фінляндія приймала рішення, повинні діяти однакові правила по всій шенгенській зоні", — сказав він.

За його словами, Фінляндія звернеться до решти ЄС з проханням почати дотримуватися тих же принципів.

Сьогодні Хаавісто представив уряду можливе посилення візового режиму. На практиці це означатиме, що сімейні причини та робота в якості підстав візиту переважують туризм.

Візовий режим був на порядку денному під час зустрічі президента з урядом у його літній резиденції. Президент Саулі Нііністьо після зустрічі заявив, що візове питання знаходиться в руках уряду.

Голови найбільших груп Риксдагу раніше сигналізували, що готові припинити видачу туристичних віз росіянам. У той же час нещодавнє опитування Yle показало, що більшість фінів хочуть заборонити російським мандрівникам приїжджати до Фінляндії за туристичними візами.

Глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу під час візиту до Києва 3 серпня повідомив, що Естонія подасть пропозицію на розгляд ЄС заборонити видачу туристичних віз росіянам протягом найближчого тижня.

Рейнсалу у липні заявив, що Естонія наприкінці серпня на зустрічі із главами МЗС Євросоюзу запропонує закрити росіянам в'їзд та повністю припинити видачу віз на рівні ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.