У Литві відреагували на пропозицію Лукашенка давати громадянство Білорусі литовцям

Четвер, 4 серпня 2022, 19:10

Головний радник президента Литви Гітанаса Науседи з питань національної безпеки Кястутіс Будріс вважає, що заяви самопроголошеного президента Білорусі Аляксандра Лукашенка про надання громадянства жителям Балтії є "брехнею і пропагандою".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

"Ця пропагандистська новина призначена, напевно, перш за все, щоб показати мешканцям та громадянам, що Білорусь є відкритою, дружньою державою, яка хоче уживатися з усіма, не роблячи нікому нічого поганого, а довкола такі, які хочуть чогось поганого для Білорусі. І це досконала брехня", – сказав Будріс.

"Це держава, що приєдналася до військової агресії, що бере участь у військовій агресії проти України, а також проти нас, організовуючи різні атаки людьми, штовхаючи їх через кордон. Це ворожа держава і все, що звідти походить, ми повинні так і оцінювати – це чергова підступність чи пропагандистська новина", – додав він.

Нагадаємо, раніше депутат Білорусі Алєг Гайдукєвіч запропонував спростити надання громадянства жителям Литви, Латвії та Польщі. На це відреагував Лукашенко, пообіцявши робити все можливе, аби "чесним та добрим сусідам" було надано громадянство Білорусі.

У червні самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко на зустрічі з Владіміром Путіним у Петербурзі порівняв рішення Вільнюса обмежити транзит до Калінінградської області з оголошенням війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.