У Британії вперше з 1989 року страйкуватиме найбільший контейнерний порт

П'ятниця, 5 серпня 2022, 19:04

Понад 1900 членів профспілки найбільшого контейнерного порту Великої Британії Фелікстоу в п’ятницю анонсували восьмиденний страйк – з 21 по 28 серпня – через суперечку щодо оплати праці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Профспілка заявила, що роботодавець Felixstowe Dock and Railway Company не зміг покращити свою пропозицію щодо підвищення зарплати на 7% після минулорічного збільшення лише на 1,4%.

"Страйк спричинить серйозні збої та викличе величезні потрясіння в усьому ланцюжку постачання Великої Британії, але ця суперечка є виключно виною компанії. Вона мала всі можливості зробити нашим членам справедливу пропозицію, але вирішила цього не робити", – стверджують у профспілці.

Представник Felixstowe Dock and Railway Company у заяві, наданій Sky News, зазначив, що власник порту продовжує "активно шукати рішення, яке буде влаштовувати всі сторони й дозволить уникнути масових дій"

"Дискусії тривають, і остання позиція компанії в переговорах полягає в підвищенні зарплати на 7%. Ми знову зустрінемося в понеділок, 8 серпня… У порту не було страйків з 1989 року, і ми розчаровані тим, що профспілка повідомила про протести, поки тривають переговори", – додає речник Фелікстоу.

За даними Фелікстоу, порт щороку приймає приблизно 2000 суден, зокрема деякі з найбільших у світі контейнеровозів. Порт обслуговує 17 судноплавних ліній, які сполучають понад 700 портів по всьому світу.

Через Фелікстоу здійснюється майже половина всіх контейнерних перевезень у Великій Британії. Страйк вдарить по ланцюгах постачання, секторах логістики та транспортування, а також міжнародній морській торгівлі.

Як повідомлялося, минулої суботи близько 5000 машиністів Британії вийшли на страйк у межах кампанії за підвищення зарплат після того, як рівень інфляції в країні досяг найвищого рівня за 40 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.