Прем’єр Іспанії: наш уряд постав перед усіма можливими викликами, крім вторгнення зомбі

відео
Середа, 14 вересня 2022, 17:50

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що його уряд постав перед настільки безпрецедентними викликами, що єдине, чого не вистачає – це вторгнення зомбі.

Як повідомляє "Європейська правда", таку заяву Санчес зробив в інтерв’ю іспанському телеканалу RTVE у вівторок.

Відповідаючи на питання про падіння популярності свого уряду, іспанський прем’єр несподівано заявив: "Якщо дозволите мені сказати образно, то за винятком вторгнення зомбі, на мою думку, цей уряд був змушений поратися з украй безпрецедентними викликами".

Санчес при цьому мав на увазі найгіршу за останні 100 років пандемію коронавірусу, а також повномасштабне вторгнення Росії в Україну та його економічні наслідки для Європи.

Фраза прем’єра одразу стала вірусною в іспанських соцмережах. Вони згадали, що п’ять років тому один із сенаторів спитав в уряду, що вони робитимуть у разі вторгнення зомбі в Іспанію. До слова, іспанський уряд тоді визнав, що відповідних протоколів він не має.

В українських соцмережах заява Санчеса про вторгнення зомбі вже викликала жарти на кшталт "Пане прем'єре, не повірите, і у нас і це є".

Зазначимо, що це не перший випадок, коли заяви глави іспанського уряду привертають увагу соцмереж. Так, у липні виробники одягу розкритикували пораду Педро Санчеса не носити краватки, щоб економити на кондиціонерах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: