Макрон зібрав Раду оборони: говоритимуть про енергетичну безпеку взимку

П'ятниця, 2 вересня 2022, 14:00

Президент Франції Еммануель Макрон у п’ятницю зібрав засідання Ради оборони щодо енергетичної безпеки країни, аби підготуватися до потенційних негативних сценаріїв у наступні місяці. 

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда". 

Це перша значна урядова зустріч після сезону літніх відпусток у посадовців. На засіданні присутні ключові посадовці - прем’єрка, міністри економіки, фінансів та енергетичного переходу, а також експерти. 

У Єлисейському палаці пояснили, що хочуть детально обговорити ситуацію із забезпеченням газу та електроенергії та підготуватися до усіх можливих сценаріїв у майбутній холодний сезон. 

Як відомо, в країнах ЄС допускають, що російський газовий монополіст "Газпром" з настанням холодів може повністю припинити постачання газу з політичних причин, та намагаються максимально заповнити сховища заздалегідь. Попереднього тижня заповненість газосховищ у Франції перевищила 90%, і в галузі вважають, що країна має шанси досягти своєї мети про заповненість на 100% на початок листопада.

Раніше цього тижня "Газпром" призупинив поставки найбільшому французькому оператору Engie буцімто через те, що не повністю отримав оплату за липень.  

Керівниця енергетичного регулятора Емманюель Варгон сказала, що впевнена у спроможності Франції пройти зиму без російського газу, який складає лише 9% у структурі надходжень енергоресурсів. 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: