Делегація "Альтернативи для Німеччини" відмовилась від поїздки на Донбас після критики

Середа, 21 вересня 2022, 08:13

Троє депутатів німецької ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) відмовилися від поїздки на окупований Донбас після різкої критики.

 Про це пише "Європейська правда" із посиланням на Stuttgarter Zeitung.

"Пан (Крістіан) Блекс сказав, що він не був на Донбасі та завершує поїздку", - повідомила прессекретар парламентської групи AfD у Північному Рейні-Вестфалії у вівторок увечері.

За словами політика, двоє його супутників із землі Саксонія-Ангальт Ганс-Томас Тілшнайдер і Даніель Вальд також повертаються назад, повідомила прессекретар. Спочатку не було жодного підтвердження від парламентської групи AfD у землі Саксонія-Ангальт.

Телеканал ZDF раніше повідомляв про скасування поїздки, про що Блекс також повідомив електронною поштою федеральний виконавчий комітет. "Оскільки я єдиний депутат, який зараз має доступ до Інтернету, я хотів би повідомити вам про спільне рішення нас трьох про те, що ми не будемо їхати на Донбас", - написав він.

Поїздка до Росії викликала непорозуміння серед представників інших партій, а також всередині AfD. Парламентська група AfD у землі Саксонія-Ангальт оголосила в понеділок, що депутати перебувають у Росії та також планують відвідати східну Україну.

За їхніми заявами, керівництво партії AfD не було поінформовано про цю поїздку та дистанціювалося від неї. Речниця парламентської групи AfD у Північному Рейні-Вестфалії також підкреслила, що групу не поінформували ні про саму поїздку, ні про точний маршрут.

"Альтернатива для Німеччини" з початку вторгнення Росії в Україну критикувала позицію німецького федерального уряду щодо допомоги Києву та виступала за діалог з РФ. А проте, наприкінці червня в лавах AfD несподівано стався розкол, оскільки західнонімецькі делегати не погодилися з відсутністю слова "війна" в описі подій в Україні.

Через позицію AfD канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав її "партією Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: