Делегація "Альтернативи для Німеччини" планує візит до Росії та "на схід України"

Понеділок, 19 вересня 2022, 22:01

Група депутатів ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) в понеділок заявила, що їде до Росії та планує здійснити "візит на схід України".

Як повідомляє "Європейська правда", про це в понеділок оголосила фракція AfD у федеральній землі Саксонія-Ангальт.

"Група німецьких політиків зараз їде в Росію. Також планується візит на схід України", – йдеться в повідомленні, де вказується, що у складі групи – члени фракції "Альтернативи для Німеччини" Ганс-Томас Тільшнайдер і Даніель Вальд.

Далі політична сила стверджує, що приводом для поїздки стали результати соцопитування AfD, згідно з якими "понад третина жителів Саксонії-Ангальт не відчуває, що німецькі ЗМІ об'єктивно інформують їх про російсько-український конфлікт".

Зазначається, що німецькі депутати "протягом наступних кількох днів вирушать до Східної Європи" для того, щоб "скласти власне враження про гуманітарну ситуацію".

"Альтернатива для Німеччини" замовила цукерки для своєї кампанії – їй надіслали желейні пеніси

Посол України в Німеччині Андрій Мельник написав у Twitter, що візит ультраправих депутатів до окупованого сходу України є "підтримкою російської війни на винищення", і назвав це "підбурюванням до злочину агресії".

Депутати AfD не вперше вирушають на окуповані українські території, порушуючи законодавство України. Так, у 2018 році парламентарі від "Альтернативи для Німеччини" щонайменше двічі відвідували окупований Крим.

"Альтернатива для Німеччини" з початку вторгнення Росії в Україну критикувала позицію німецького федерального уряду щодо допомоги Києву та виступала за діалог з РФ. А проте, наприкінці червня в лавах AfD несподівано стався розкол, оскільки західнонімецькі делегати не погодилися з відсутністю слова "війна" в описі подій в Україні.

Через позицію AfD канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав її "партією Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: