Литва через російську мобілізацію переведе сили швидкого реагування у посилену готовність

Середа, 21 вересня 2022, 13:29

У зв’язку з оголошенням у Росії часткової мобілізації Литва переведе свої сили швидкого реагування у режим підвищеної готовності.

Про це у своєму Twitter повідомив міністр оборони Арвидас Анушаускас, пише "Європейська правда".

"Оскільки російська мобілізація проходитиме і біля наших кордонів - у Калінінградській області, литовські сили швидкого реагування переводяться на режим підвищеної готовності, щоб запобігти будь-яким провокаціям з боку РФ", - написав він. 

Анушаускас додав, що відповіддю на рішення Путіна стане ще потужніший потік озброєння на підтримку України, яка захищається від геноциду. 

"Ознака паніки й шантаж": глави МЗС країн Балтії відреагували на останні рішення Путіна

Нагадаємо, Литва разом з Польщею має спільний кордон з Калінінградською областю РФ. Вузька смуга їхньої території, що розділяє ексклав та територію сателіта РФ Білорусі - так званий Сувальський коридор - вважається дуже ймовірною ціллю атаки РФ у разі прямого конфлікту, оскільки це дозволило би відрізати держави Балтії від інших країн НАТО.

Як відомо, вранці 21 вересня президент РФ Владімір Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію та заявив, що "не блефує" погрозами застосування ядерної зброї, при цьому стверджуючи, ніби ядерні погрози почалися з боку країн Заходу, а не Кремля. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.