Кількість росіян, які виїхали до Фінляндії, майже подвоїлася за тиждень

П'ятниця, 23 вересня 2022, 12:47

Число росіян, які приїхали до Фінляндії через південно-східні пункти пропуску, майже подвоїлося порівняно із ситуацією тижнем раніше.

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда".

За інформацією прикордонної служби Південно-Східної Фінляндії, у четвер до країни прибуло 7003 особи, з яких майже 6000 – громадяни Росії.

Тижнем раніше, 15 вересня, прибулих до країни налічувалося 3700, з яких трохи менше 2900 були громадянами Росії.

Водночас лише 3800 людей залишили Фінляндію через південно-східні пункти перетину кордону. Цей показник трохи знизився порівняно з минулим тижнем.

Також прикордонники повідомили, що в ніч із четверга на п'ятницю рух на пунктах перетину кордону був жвавим. Число перетинів кордону збільшилося на кілька тисяч осіб порівняно з попередньою ніччю.

Як відомо, чимало росіян, переважно чоловіки призовного віку, намагаються залишити країну після оголошеної часткової мобілізації.

Як повідомлялося, на тлі оголошення мобілізації в РФ міністр закордонних справ Фінляндії заявив, що уряд країни розробить рішення для обмеження в’їзду туристів із Росії.

Нагадаємо, ЛатвіяЕстонія і Чехія вже заявили, що не видаватимуть гуманітарні візи росіянам, які хочуть ухилитися від мобілізації. А президент Литви Гітанас Науседа після оголошення часткової мобілізації в РФ закликав росіян "протистояти примусовій участі" у війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: