В МЗС Німеччини влаштували послу Мельнику "виняткове" прощання - Bild

Понеділок, 26 вересня 2022, 16:52

У міністерстві закордонних справ Німеччини влаштували колишньому послу України Андрію Мельнику в Берліні, який за своєї каденції прославився недипломатичними заявами, винятковий прощальний обід.

Про це пише німецьке видання Bild, повідомляє "Європейська правда".

Як зазначається в публікації, Мельнику влаштували особливо почесне державне прощання. На відміну від більшості послів, з ним прощався не голова департаменту чи його заступник, а віцеміністр закордонних справ Тобіас Лінднер.

У міністерстві пояснили виданню, що Мельнику влаштували державне прощання, аби висловити "чітке визнання" МЗС Німеччини. Таке прощання відбувається "тільки у кількох виняткових випадках", зазначило джерело видання. 

Під час прощання Мельник подякував Лінднеру за підтримку, яку Німеччина надала йому та Україні. 

Він зазначив, що не завжди "дотримувався форми". Але з 24 лютого Україна опинилася "на межі краху", тому його часом неортодоксальну поведінку слід трактувати як "крики про допомогу", пояснив Мельник.

Варто зазначити, що на тлі недипломатичних заяв Мельника окремі німецькі політики навіть закликали до його висилки та заявляли, що міністерство закордонних справ має оголосити українського посла "персоною нон грата". 

Андрій Мельник з 2014 року представляв інтереси України у Німеччині.

23 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Олексія Макєєва надзвичайним і повноважним послом України в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: