Британія підтвердила, що Іран причетний до масштабної кібератаки на Албанію

Середа, 7 вересня 2022, 20:33

Національний центр кібербезпеки Великої Британії визначив, що пов'язані з Іраном суб'єкти "майже напевно" відповідають за кібератаку на уряд Албанії в липні.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Джеймса Клеверлі, пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Безрозсудні дії Ірану продемонстрували кричущу зневагу до албанського народу, різко обмеживши його можливості доступу до основних громадських послуг", — йдеться у заяві.

"Велика Британія підтримує нашого цінного партнера та союзника по НАТО. Ми приєднуємося до Албанії та інших союзників у викритті неприйнятних дій Ірану", - заявили у британському МЗС.

Уряд Албанії вирішив заморозити дипломатичні відносини з Іраном у відповідь на потужну кібератаку проти урядової цифрової інфраструктури, встановивши, що її здійснили за вказівкою Тегерану.

15 липня  цифрова інфраструктура держвідомств зазнала потужної кібератаки, наслідком якої було її руйнування та викрадення даних. Нападникам тоді вдалося добитися незначної шкоди, порівняно з початковим задумом, і всі системи вдалося відновити. 

За інформацією ЗМІ, кібератака сталася невдовзі перед "Всесвітнім самітом вільного Ірану", пов’язаним з іранською опозицією, який мав проходити в Албанії 23-24 липня. Форум скасували за день до події через можливі терористичні загрози. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: