Німеччина посилила вимоги для видачі віз росіянам

Понеділок, 17 жовтня 2022, 21:00

Німеччина почала вимагати в громадян Росії, які подають документи на отримання шенгенської візи, виписку з банку, що діє на території Європейського Союзу – раніше достатньо було підтвердити наявність достатньої кількості коштів.

Як повідомляє "Європейська правда", такі вимоги оприлюднені на сайті VisaMetric – єдиного акредитованого при посольстві Німеччини в Росії візового центру.

"Необхідно надати доказ наявності фінансових коштів на час перебування на території держав-членів Шенгенської угоди. До розгляду можуть бути прийняті тільки актуальні виписки, видані на ім'я заявника з банку, що піддається перевірці і діє в країнах-членах ЄС", – ідеться в повідомленні.

Крім того, подорожувальникам із Росії потрібно мати підтвердження зайнятості, навчання або регулярних джерел доходу.

"Також потрібні й інші можливі докази наміру повернутися в Російську Федерацію: докази володіння нерухомістю в Росії, одним або декількома транспортними засобами, наявність близьких родичів (подружжя, діти та батьки), які проживають у РФ (свідоцтво про шлюб або народження)", – зазначає візовий центр.

Нагадаємо, з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Крім того, 19 вересня набула чинності заборона на в'їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян Росії з шенгенськими візами. З 30 вересня аналогічні обмеження запровадила Фінляндія, а з 25 жовтня – і Чехія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: