Україна готова передати ЄС "мішок доказів" стосовно іранських дронів - Кулеба

Вівторок, 18 жовтня 2022, 16:25

Україна готова передати країнам ЄС, які мають сумніви щодо застосування Росією іранських дронів, "мішок доказів".

Про це глава МЗС Дмитро Кулеба заявив на брифінгу у вівторок, повідомляє "Європейська правда".

"Ми готові кожній країні ЄС, яка має сумніви щодо постачання Іраном дронів РФ, передати мішок доказів. Ми запитаємо колег у Європейському Союзі, хто саме має сумніви, ми кожному передамо мішок доказів у вигляді уламків використаних Росією іранських дронів. Хай вивчають", - сказав Кулеба.

Кулеба пропонує Зеленському розірвати дипломатичні відносин з Іраном

Міністр висловив сподівання, що це "збір доказів" у ЄС завершиться дуже швидко. 

"Не треба шукати приводи, щоб щось не робити. Це шлях до нових руйнувань і нових смертей. Щоб зупинити руйнування, смерті і війну загалом, потрібно робити, потрібно діяти. Саме про це ми вчора говорили з міністрами закордонних справ Європейського Союзу", - додав Кулеба.

У понеділок глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз на прохання країн ЄС збирає докази застосування іранських дронів Росією та після завершення цього процесу буде готовий відреагувати.

У вівторок Кулеба повідомив, що вносить на розгляд президента пропозицію про розірвання дипвідносини з Іраном через використання Росією дронів проти цивільної інфраструктури України.

Іран заперечує, що постачає дрони Росії, яка в останні дні з їхньою допомогою проводить масовані атаки по енергетичній інфраструктурі України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: