Член Європарламенту закликав видавати гуманітарні візи росіянам, що виступають проти війни

Середа, 19 жовтня 2022, 19:56

Депутат Європейського парламенту Сергій Лагодинський у середу виступив із промовою, в якій закликав Європейський Союз видавати гуманітарні візи громадянам Росії, які виступають проти війни в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Нам терміново потрібні гуманітарні візи в масштабах усього ЄС! Майбутнє Росії сидить у холодних коридорах наших міграційних агентств. Дисиденти, журналісти, письменники – більшість із них покинули свої будинки, рятуючись від держави-вбивці. Допоможімо цій крихітній меншості, яка представляє російське демократичне майбутнє", – сказав Лагодинський.

Зазначимо, що Сергій Лагодинський народився в російській Астрахані, але 1993 року його сім’я переїхала до Німеччини. На виборах до Європейського парламенту 2019 року він обрався у складі фракції "Союз 90/Зелені".

Як відомо, з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Європейському Союзі тривають дискусії про те, чи продовжувати пускати росіян. Деякі держави – переважно Польща та країни Балтії – стверджують, що громадяни РФ можуть бути загрозою національній безпеці. Інші, зокрема Німеччина, висловлюють м’якшу позицію.

Німеччина посилила вимоги для видачі віз росіянам

Нагадаємо, з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Крім того, 19 вересня набула чинності заборона на в'їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян Росії з шенгенськими візами. З 30 вересня аналогічні обмеження запровадила Фінляндія, а з 25 жовтня – і Чехія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: