Іран заперечує наміри передати Росії ракети

Четвер, 20 жовтня 2022, 17:31

У четвер високопоставлений іранський дипломат заперечив, що Тегеран планує відправити ракети в Росію для використання у війні в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AFP.

"Під час телефонної розмови з (главою європейської дипломатії) Жозепом Боррелем я сказав йому, що наша політика ... полягає в тому, що ми виступаємо проти війни і її ескалації в Україні", - заявив міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахіан.

"Ствердження про відправку іранських ракет в Росію для використання проти України не має під собою ніяких підстав"  – сказав він.

"У нас є співпраця в питаннях оборони з Росією, але це, безумовно, не наша політика - відправляти зброю і безпілотники проти України", - додав Амір-Абдоллахіан.

Раніше кілька ЗМІ повідомили, що Іран пообіцяв надати Росії ракети класу "земля-земля" на додачу до ще більшої кількості безпілотників.

Нагадаємо, рішення Ради ЄС щодо санкцій проти трьох громадян Ірану та одного підприємства за постачання дронів-камікадзе Росії опубліковано в Офіційному журналі ЄС та набуло чинності 20 жовтня. Свої санкції планує оголосити і Британія.

Підкреслимо, що офіційний Тегеран продовжує наполягати, що не передавав Росії зброї, у тому числі дронів-камікадзе, які останнім часом масово застосовуються РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: