Глава Пентагону після дзвінка із Шойгу поговорив з Резніковим

доповнено 18:14
П'ятниця, 21 жовтня 2022, 17:03

Міністерство оборони США підтвердило, що у п’ятницю відбувся телефонний дзвінок глави відомства Ллойда Остіна та російського візаві Сергєя Шойгу.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У повідомленні Пентагону зазначається, що Остін "наголосив на важливості збереження ліній зв'язку в умовах війни (Росії) проти України, що триває".

Після цього, згідно з пресрелізом американського Міноборони, Остін провів телефонну розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим, у якій "підтвердив непохитну відданість США підтримці спроможності України протистояти російській агресії".

"Міністр оборони Остін також наголосив на незмінній підтримці міжнародного співтовариства у розбудові міцності України та забезпеченні її здатності захищати себе у майбутньому, про що свідчать зобов'язання щодо надання безпекової допомоги, взяті на себе союзниками та партнерами на останньому засіданні Контактної групи з питань оборони України 12 жовтня цього року", – зазначається в повідомленні.

Доповнено 18:14. Резніков у Twitter також розповів про розмову з главою Пентагону. За його словами, йшлося про посилення системи протиповітряної оборони України, а також ситуацію з безпекою.

"Глава Пентагону запевнив мене: незважаючи на те, хто з ким веде переговори, підтримка Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності України залишається непохитною", – додав він.

Нагадаємо, перед цим російське Міноборони повідомило, що Шойгу та Остін обговорили "актуальні питання міжнародної безпеки, включаючи ситуацію в Україні".

Востаннє про розмову Шойгу та Остіна повідомлялося 13 травня. Це була перша розмова очільників оборонних відомств РФ і США після початку російського вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: