В ЄС обговорюють створення посади спецпредставника з питань санкцій

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 18:20

У Європейському Союзі розглядають можливість призначення спеціального представника з питань санкцій, який би допомагав визначати ухиляння від запроваджених проти Росії обмежень у третіх країнах.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в п’ятницю заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн за підсумками засідання Європейської ради.

"У наших планах – призначення спецпредставника з питань санкцій. Наш досвід показує, що такого представника було б корисно направити, приміром, у треті країни, щоб отримати зрозумілу картину", – сказала вона.

Глава виконавчого органу ЄС уточнила, що такий представник міг би допомагати визначати осіб, які допомагають ухилятися від виконання санкцій, запроваджених проти Росії.

Також фон дер Ляєн нагадала, що Євросоюз уже має механізм накладення санкцій на юридичних та фізичних осіб із третіх країн, які сприяють оминанню запроваджених обмежень.

"У щойно схваленому восьмому пакеті санкцій ми закріпили той факт, що підприємці, які мають справу з товарами з ЄС, які постачаються через треті країни до Росії, можуть бути внесені в санкційний список. Це дуже потужний запобіжник. І ми чітко заявляли, що не будемо миритися з ухилянням від санкцій", – вважає вона.

Як повідомлялося, в Європейському Союзі обговорюється розширення повноважень Прокуратури ЄС, яке, як вважається, дозволить ефективніше боротися з ухиленням від санкцій, запроваджених проти осіб РФ через агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: