Віцеканцлер Німеччини назвав пріоритетом допомогу з енергопостачанням Україні взимку

Понеділок, 24 жовтня 2022, 17:49

Віцеканцлер Німеччини та міністр економіки Роберт Габек назвав першочерговим завданням допомогу Україні в зимовий період у зв'язку зі зруйнованою інфраструктурою.

Про це він заявив на німецько-українському економічному форумі в Берліні, пише "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Габек підкреслив, що Україні необхідно допомогти в короткостроковій перспективі, щоб пережити зиму. За його словами, необхідні генератори, трансформатори і ремонт мереж: "Це абсолютний пріоритет".

За словами Габека, Росія прагне ще більше дестабілізувати Україну, здійснюючи атаки на енергетичну інфраструктуру і змушуючи людей виїжджати з країни.

Раніше в понеділок канцлер Німеччини Олаф Шольц провів зустріч з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Берліні та закликав до інвестування у повоєнну відбудову України. 

На конференції представлять позиційний документ "Відновлення України" - за зразок взято План Маршалла з відбудови Західної Німеччини після Другої світової війни за допомогою США.

Шольц і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявили, що для відбудови України має бути створений свій "план Маршалла", у якому Європейський Союз відіграватиме особливу роль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: