Британія відкинула звинувачення Росії про плани України з ескалації війни

Понеділок, 24 жовтня 2022, 18:15

Під час розмови з главою Генштабу РФ Валерієм Герасімовим у понеділок керівник комітету начальників штабів Британії Тоні Радакін заперечив звинувачення РФ проти України у нібито намірах підірвати "брудну бомбу".

Про це повідомило міністерство оборони Британії у понеділок після розмови Радакіна і Герасімова.

У міністерстві уточнили, що телефонна розмова відбулася на прохання міноборони Росії. У релізі відомства прямо не згадується "брудна бомба", на відміну від повідомлення міноборони Росії, але йдеться, що Радакін відкинув повідомлення про нібито наміри України здійснити "ескалацію".

"Голова комітету начальників штабів відкинув звинувачення Росії в тому, що Україна планує дії щодо ескалації конфлікту, і підтвердив незмінну підтримку України з боку Великої Британії", - сказано у повідомленні.

Відзначається, що обидва воєначальники погодилися з важливістю підтримки відкритих каналів зв'язку між Британією та Росією, щоб уникнути ризику прорахунків та полегшити деескалацію.

Міноборони РФ у понеділок повідомило про телефонну розмову Герасімова з Радакіном, у якій РФ знову безпідставно звинувачувала Україну у намірі застосувати "брудну бомбу".

Раніше аналогічні телефонні розмови на цю тему з західними міністрами проводив міністр оборони Росії Сергєй Шойгу. Протягом неділі він  зателефонував щонайменше трьом міністрам оборони держав НАТО - Франції, Туреччини й Британії), розповідаючи про українську "брудну бомбу". 

РФ стверджує, що Україна готує удар "брудною бомбою" по своїй території, щоб звинуватити у цьому Росію.

США, Британія і Франція спільно відкинули ці заяви як брехливі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: