Apple домоглася скорочення на дві третини рекордного антимонопольного штрафу у Франції

Четвер, 6 жовтня 2022, 18:44

Компанія Apple домоглася зниження суми рекордного штрафу в 1,1 мільярда євро, накладеного на неї у 2020 році за антиконкурентні угоди з двома привілейованими дистриб'юторами.

Про це пише Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

Апеляційний суд Парижа знизив загальну суму штрафу Apple приблизно до 371,6 млн євро, заявив представник антимонопольного відомства Франції, не повідомивши подробиць про аргументацію суддів.

Агентство заявило, що розглядає можливість оскарження рішення у вищому суді Франції.

"Ми хотіли б підтвердити наше бажання гарантувати стримувальний характер наших покарань, особливо коли йдеться про гравців ринку такого калібру, як фірми Кремнієвої долини", - заявила Віржіні Гуїн, офіційний представник антимонопольного відомства.

Виносячи штраф 2020 року, французьке відомство заявило, що Apple вступила в змову з двома оптовиками - Tech Data і Ingram Micro - з метою перешкодити оптовій конкуренції на ринку продуктів, що не належать до iPhone, таких як комп'ютери Apple Mac.

Нагадаємо, регіональний адміністративний суд в Італії скасував штрафи на понад 200 млн євро, присуджених у 2021 році антимонопольним органом компаніям-гігантам Apple та Amazon за нібито "змову" у комерційній діяльності. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: