В Італії скасували мільйонні "антимонопольні" штрафи Apple та Amazon

Вівторок, 4 жовтня 2022, 14:23

Регіональний адміністративний суд в Італії скасував штрафи на понад 200 млн євро, присуджених у 2021 році антимонопольним органом компаніям-гігантам Apple та Amazon за нібито "змову" у комерційній діяльності. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Euractiv.

Компанії Amazon початково виписали штраф на €68.7 млн, а Apple - €134.5 млн, наказавши їм припинити обмеження і дозволити роздрібним продавцям рівноправний доступ до платформи  Amazon. Зокрема, йшлося про положення у контракті між компаніями від 2018 року, яке передбачало для продавців Apple Premium Resellers привілейовані умови продажу на платформі навушників Apple’s Beats. 

У компаніях наполягали, що метою їхньої співпраці було захистити клієнта від підробок продукції Apple, але італійський антимонопольний орган вирішив, що це порушує правила ЄС про конкуренцію. 

Регіональний суд у Лаціо скасував рішення з і процедурних міркувань, зокрема, через те, що компаніям не дали достатньо часу на захист, і через брак доказів того, що домовленість між компаніями справді є порушенням законодавства. 

Зокрема, суд взяв до уваги аргумент Apple про те, що положення угоди не могло "викривити ринок", тому що це охоплює близько 3% продажів компанії в Італії, та про захист споживача від підробок. 

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: