Джонсону наказали розкрити зміст повідомлень у WhatsApp щодо пандемії COVID-19

Вівторок, 1 листопада 2022, 07:43

Незалежне громадське розслідування попросило колишнього прем’єр-міністра Британії Бориса Джонсона та високопосадовців Даунінг-стріт розкрити повідомлення у WhatsApp, які вони надсилали, обговорюючи локдаун для подолання коронавірусу у минулі роки.

Про це повідомляє BBC, пише "Європейська правда".

Представник розслідування Х’юго Кіт Кей-Сі заявив у понеділок, що груповий чат WhatsApp став "основним майданчиком для прийняття рішень"чиновниками під час пандемії.

Джонсон відмовився брати участь у виборах лідера консерваторів Британії

Він попросив колишнього прем’єр-міністра та інших посадових осіб оприлюднити текстові повідомлення, надіслані у WhatsApp в період з січня 2020 року по лютий 2022 року. Запит на повідомлення надійшов разом із запитом на тисячі інших документів.

Розслідування поділене на три модулі. У першому модулі буде зосереджено увагу на готовності Британії до пандемії, у другому модулі ретельно розглянуть політичні рішення та дії щодо пандемії, а в третьому - вплив пандемії на систему охорони здоров’я. У понеділок розслідування перейшло до другого модуля.

Розслідування оцінить терміни рішень Джонсона щодо запровадження загальнонаціонального локдауну на тлі тверджень про те, що початковий локдаун у березні 2020 року було введено запізно. 

Розслідування також розгляне вплив ймовірних порушень правил і стандартів міністрами, чиновниками та радниками на довіру громадськості до уряду.

Незалежне громадське розслідування щодо вивчення пандемії коронавірусу у Великій Британії було створено, щоб вивчити реакцію країни на пандемію та її вплив, а також отримати уроки на майбутнє.

Британія скасувала вимогу самоізоляції для інфікованих COVID-19 з кінця лютого цього року.

Також у лютому країна полегшила правила в’їзду у зв’язку з пандемією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: