Британія забороняє китайські камери спостереження в урядових будівлях

П'ятниця, 25 листопада 2022, 17:54

Велика Британія обмежує використання обладнання для спостереження китайського виробництва на державних об'єктах, включаючи урядові будівлі, через ризики для безпеки.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

"На тлі загрози для Великої Британії і зростаючих можливостей і зв'язку цих систем, необхідний додатковий контроль", - сказав міністр кабінету міністрів Олівер Дауден.

Камери "виробляються компаніями, які підпадають під дію Закону про національну розвідку Китайської Народної Республіки", додав Дауден.

Британський уряд порадив відомствам відключити китайське обладнання для спостереження від відомчих основних мереж, а також вилучити і замінити його, не чекаючи модернізації.

Влітку минулого року британські політики закликали заборонити використання камер спостереження китайських компаній Hikvision і Dahua через ризики для безпеки.

Продукцію компаній пов'язували з масовим стеженням і порушеннями прав людини в китайському регіоні Сіньцзян. Більшість мереж відеоспостереження в державному секторі Британії використовують Hikvision і Dahua, згідно з доповіддю групи з захисту приватності Big Brother Watch.

Уряд Британії рекомендує відомствам розглянути можливість заборонити використання китайського обладнання для спостереження на територіях, які "не підпадають під визначення чутливих об'єктів", з метою подальшого зниження ризиків.

Нагадаємо, уряд Британії прийняв рішення про скасування продажу найбільшого в країні заводу мікрочипів компанії, яка має китайського власника. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.