Зеленський відмовиться від участі у саміті G20, якщо там буде Путін

Четвер, 3 листопада 2022, 17:48

Президент України Володимир Зеленський сказав, що питання його участі в саміті G20 в Індонезії буде вирішено за кілька днів.

Про це він сказав у Києві на пресконференції після зустрічі з президентом Греції Катериною Сакелларопулу, пише "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Позиція моя особисто і позиція України була в тому, що якщо лідер Російської Федерації буде брати участь у саміті, Україна не буде", - сказав Зеленський.

"Побачимо, як буде в майбутньому. Сьогодні я мав розмову з президентом Індонезії. Ми підтримуємо відносини. У будь-якому разі, ми були сьогодні запрошені. Побачимо. Кілька днів залишилося", - сказав Зеленський.

Саміт "двадцятки" відбудеться в Індонезії 15-16 листопада.

Як повідомлялося, раніше президент Зеленський заявляв, що участь України в осінньому саміті G20 буде залежати від безпекової ситуації в країні та від складу учасників саміту.

Президент РФ Владімір Путін не виключає можливість свого візиту на саміт G20 в Індонезії, але ще "думає".

Саміт відбудеться на тлі завершення терміну дії "зернової угоди", що спливає 20 листопада. З боку Росії досі немає підтвердження того, що вона погодиться на продовження цієї домовленості.

Як писала ЄП, найімовірніше, фінальне рішення щодо майбутнього угоди Путін ухвалить на саміті G20. Детальніше про це читайте у статті "Європейської правди".

Дивіться також блог ЄП: Хто змусив РФ повернутися у "зернову угоду"? Що пообіцяли Путіну?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.