У США призначили координатора допомоги Україні у сфері енергетики

Середа, 9 листопада 2022, 19:12

Помічник державного секретаря США й колишній американський посол в Україні Джеффрі Пайєтт буде координувати підтримку Києва в енергетичній сфері.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Голос Америки", про це оголосив речник Держдепу Нед Прайс.

Як зазначається, американське зовнішньополітичне та інші відомства оцінять запити уряду України, а також визначать ресурси чи обладнання, необхідні для виконання завдань.

Джеффрі Пайєтт з 2013 по 2016 рік був послом США в Україні, а нині обіймає посаду помічника держсекретаря. Від імені США Пайєтт координуватиме програми підтримки України з країнами "Групи семи" щодо надання обладнання, допомоги, ремонту та зміцнення енергетичного сектору України взимку.

17 країн ЄС відправили Україні 500 електрогенераторів - Стефанішина

Речник Держдепу нагадав, що Росія суттєво збільшила обстріли енергоінфраструктури України з початку жовтня, прагнучи "розбити енергомережу і залишити мільйони без струму, води чи тепла, намагаючись послабити стійкість України та рішучість в холодні зимові місяці".

Напередодні в Пентагоні також заявили, що США та партнери обговорюють те, як допомогти Україні впоратись з енергокризою.

Нагадаємо, постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд оголосила про виділення 25 мільйонів доларів, які підуть на підтримку вразливих груп населення в Україні протягом зими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.