США виділяють $25 млн для підтримки вразливого населення в Україні взимку

Вівторок, 8 листопада 2022, 20:09

Постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд оголосила про виділення 25 мільйонів доларів, які підуть на підтримку вразливих груп населення в Україні протягом зими.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Томас-Грінфілд сказала під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ у вівторок.

"Сьогодні я відвідала центр для переміщених осіб, який частково фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), який допомагає людям продовольством і притулком. Там я мала честь оголосити про додаткові 25 мільйонів доларів від USAID на підтримку вразливого населення в Україні протягом серйозної зими", – заявила вона.

За словами американської дипломатки, кошти будуть використані на допомогу для близько 75 тисяч домогосподарств, які найбільше постраждали внаслідок воєнних дій в Україні.

Томас-Грінфілд також наголосила, що США вважають пріоритетною задоволення енергетичних потреб України на тлі обстрілів Росією критичної інфраструктури.

Раніше стало відомо, що Європейський Союз виділить 175 мільйонів євро для підтримки внутрішньо переміщених осіб та українських біженців в Україні та Молдові, а також допоможе з розгортанням прихистків для українців на час зими.

Нагадаємо, 20 жовтня Україна попросила ЄС і НАТО допомогти з енергетичним обладнанням після ударів РФ.

Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Київ веде діалог з партнерами про допомогу для відновлення енергетичної інфраструктури після російських обстрілів і домовленості є вже з 12 країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.