ЄС погодив нові санкції проти Ірану, зокрема за допомогу РФ - ЗМІ

Понеділок, 12 грудня 2022, 16:29

ЄС погодив додаткові санкції через серйозні порушення прав людини в Ірані та допомогу Тегерану РФ у війні проти України.

Про це повідомило агентство DPA з посиланням на джерела, пише "Європейська правда".

Міністри закордонних справ 27 країн-членів ЄС у понеділок у Брюсселі одноголосно ухвалили рішення про запровадження нових санкцій проти Ірану, як підтвердили кілька дипломатів агентству.

Зокрема, близько 20 осіб та одна організація мають стати об'єктом санкцій. Крім того, було ухвалено рішення про подальші санкції проти Ірану за підтримку російської війни проти України.

За словами федерального міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, санкції торкаються і тих, хто несе відповідальність за нещодавні страти в Ірані. 

Пакет санкцій спрямований, за її словами, проти тих, хто несе відповідальність за "ці неймовірні злочини".

Бербок назвала страти у зв’язку з протестами кричущою спробою залякати людей, які відстоюють свою думку на вулиці, оскільки страти було здійснено без справедливого суду.

Нагадаємо, британська розвідка очікує зростання військової підтримки російських військ Іраном у найближчі місяці.

Днями Сполучені Штати вирішили запровадити санкції проти Повітряно-космічних сил Росії та інших російських установ через їхню причетність до незаконної закупівлі у Ірану безпілотників та їхнього використання у війні в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.