Міністри енергетики ЄС не змогли погодити рівень стелі ціни на газ

Вівторок, 13 грудня 2022, 19:58

Міністри енергетики країн ЄС не домовилися у Брюсселі про граничну ціну на газ.

Про це повідомив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

Сійярто заявив у відео, опублікованому на його сторінці у Facebook, що досі немає остаточної домовленості щодо деталей запропонованого обмеження ціни на газ для всього ЄС. Він повторив, що Угорщина виступає проти цієї ідеї.

Литва проти запропонованої Єврокомісією стелі цін на газ

Сійярто також заявив, що розмовляв із віцепрем’єр-міністром Росії Александром Новаком, і що останній готовий до можливої ​​зміни довгострокової угоди про постачання газу в Угорщину, якщо це буде необхідно через запровадження Євросоюзом обмеження цін на газ.

Міністри енергетики Європейського Союзу на зустрічі в Брюсселі у вівторок намагалися домовитися про обмеження цін на газ для всього блоку після місяців внутрішніх суперечок щодо того, чи зможе цей захід полегшити енергетичну кризу в Європі.

Минулого місяця Європейська комісія запропонувала обмеження ціни як відповідь на економічні потрясіння, спричинені скороченням Росією поставок газу до Європи цього року, що призвело до стрибків цін на енергоносії.

Греція та інші країни, включаючи Бельгію, Італію та Польщу, кажуть, що обмеження захистить їхні економіки від високих цін на енергоносії, тоді як Австрія, Німеччина та Нідерланди побоюються, що це може перенаправити вкрай необхідні газові вантажі з Європи та порушити функціонування енергетичних ринків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.