Боррель розповів про обговорення у ЄС створення спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Середа, 14 грудня 2022, 16:17

Міністри закордонних справ ЄС на нещодавній зустрічі 12 грудня в Брюсселі обговорили пропозицію Єврокомісії створити спеціалізований міжнародний трибунал для України, але наразі конкретних результатів цього обговорення немає.

Про це розповів 14 грудня глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель на форумі з прав людини, повідомляє "Європейська правда".

"Як ви знаєте, зараз триває дискусія щодо того, чи потрібне нам щось ще, окрім Міжнародного кримінального суду, щоб побороти безкарність в Україні. Я презентував разом з комісією пропозицію міністрам, яку вони обговорюють. 

У понеділок ми обговорювали, без результатів, те, що є найбільш ефективним шляхом для боротьби з безкарністю. Міжнародний кримінальний суд, чи потрібно щось ще… Це цікава дискусія, яка на цей момент не має конкретної відповіді", - зазначив Боррель.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС пропонує створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування та судового переслідування злочину агресії Росії.

Між тим, головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, розглядаючи покарання РФ за злочин агресії проти України, вважає за доцільне фокусуватись для цього на вже існуючих інституціях, а не на створенні нових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: