Зеленський закликав генсека ООН направити експертів на енергетичні об’єкти України

Середа, 14 грудня 2022, 17:36

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррешем.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеленський написав у Twitter.

Глава держави зазначив, що подякував генсеку ООН за участь у конференції з підтримки України в Парижі й під час телефонного дзвінка обговорив "формулу миру" й ініціативу проведення Global Peace Formula Summit.

"Закликав якнайшвидше відправити експертів ООН на об’єкти української енергетики. Розвиватимемо Чорноморську зернову ініціативу та програму Grain From Ukraine", – додав Зеленський.

Як відомо, Росія завдає ударів по електроенергетичній інфраструктурі України з початку жовтня, що призводить до тривалих відключень електроенергії та перебоїв із опаленням та водопостачанням.

Росія заявляє, що ці атаки не спрямовані проти цивільного населення і мають на меті знизити боєздатність України та підштовхнути її до переговорів.

Раніше стало відомо, що Комісія з розслідування порушень в Україні, призначена Радою ООН з прав людини, вивчає, чи можна кваліфікувати обстріли Росією української енергетичної інфраструктури як воєнний злочин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: