Україна вітає заклики республіканців у США до більшого контролю за допомогою – посол

Понеділок, 19 грудня 2022, 15:40

Посол США в Україні Оксана Маркарова заявила, що Київ вітає заклики в Республіканській партії до більш ретельної перевірки американської допомоги українській стороні для захисту від повномасштабного вторгнення Росії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Маркарова заявила в інтерв’ю телеканалу ABC.

США не виявили ознак потрапляння зброї в Україні не в ті руки – Пентагон

"Ми працюємо з Конгресом на дуже сильній двопартійній основі… І вже створена низка систем. Система НАТО щодо систем безпеки, а також повна звітність щодо бюджетної підтримки. Отже, ми з нетерпінням чекаємо на продовження цієї роботи. І насправді ми дуже розраховуємо на подальшу підтримку Конгресу, особливо на 2023 рік", – сказала посол України.

Дипломат наголосила, що Київ розраховує на отримання від США додаткових засобів посилення протиповітряної оборони.

"За останні два місяці сталася масована атака на цивільну інфраструктуру: 50% енергомережі знищена. Ми маємо це зупинити. І єдиний для цього шлях – збільшення протиповітряної оборони по всій Україні", – зазначила Маркарова.

Проблем із контролем допомоги Україні нема – глава профільного комітету Конгресу США

Як зазначає ABC, адміністрація президента США Джо Байдена та Конгрес уже спрямували майже 50 мільярдів доларів допомоги Україні у 2022 році, причому до кінця року американські законодавці можуть додати більше заходів підтримки України до програми фінансування уряду.

Заява посла України у США пролунала на тлі дедалі частіших закликів Республіканської партії США, як в січні 2023 року отримає контроль над Палатою представників Конгресу, до посилення перевірки грошей і зброї, що надходять в Україну.

За даними ЗМІ, до березня 2023 року адміністрація Байдена розраховує укласти контракт для реалізації трирічної ініціативи, спрямованої на контроль за наданням американської військової та фінансової допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: