Уряд Швейцарії відкинув ідею запровадження третьої статі в офіційних документах

Середа, 21 грудня 2022, 13:56

Уряд Швейцарії в середу відкинув ідею запровадження третьої статі або відсутності статі в офіційних документах.

Про це повідомило агентство АР, пише "Європейська правда".

Відповідаючи на дві пропозиції парламенту, уряд заявив, що "бінарна статева модель все ще міцно вкорінена в швейцарському суспільстві".

Держдеп США видав перший паспорт з позначкою "стать Х"

"Соціальні передумови для введення третьої статі або для загальної відмови від запису статі в актах цивільного стану наразі відсутні", - йдеться в заяві.

В уряді додали, що такі варіанти потребували б численних змін до конституції Швейцарії та законів як на національному рівні, так і в 26 кантонах країни. Сьогодні люди вносяться до реєстру актів цивільного стану як чоловіки або жінки, без будь-якого іншого варіанту.

Уряд заявив, що національна комісія з етики зазначила у звіті за 2020 рік, що час для зміни системи ще не настав.

У 2018 році уряд Німеччини схвалив третю опцію статі для офіційних документів. Закон раніше вже дозволяв не вказувати стать.

Таким чином, Німеччина виконала рішення найвищого суду країни, який постановив, що люди повинні мати право вносити в документи відомості про себе не як чоловіки і не як жінки.

Вирішуючи справу за позовом інтерсексуала, судді зобов'язали німецьку владу або створити третю опцію, або взагалі викреслити записи про стать.

В Австрії федеральний суд у 2018 році постановив, що органи влади повинні дозволити людям бути записаними в офіційних документах не як чоловіки чи жінки, якщо вони цього бажають. Однак він не знайшов необхідності змінювати чинне законодавство країни, оскільки воно не містить чітких вказівок на те, що стать людини має бути чоловічою чи жіночою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: