У Молдові відкрили кримінальну справу через падіння ракети біля кордону з Україною

Вівторок, 6 грудня 2022, 17:58

Правоохоронці Молдови порушили кримінальне провадження за фактом падіння ракети в понеділок неподалік кордону з Україною під час масованого ракетного обстрілу з боку Росії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це оголосила пресслужба міністерства внутрішніх справ Молдови.

"Прикордонна поліція відкрила кримінальне провадження, яке, відповідно до вимог законодавства, буде передано до прокуратури як компетентного органу у кримінальних справах щодо інцидентів такого характеру", – зазначили в молдовському МВС.

Станом на обід вівторка слідчі дії на місці падіння ракети тривали, й фахівці вилучили ще кілька уламків ракети.

Загрози вибуху ракети, що впала в Молдові, немає – МВС

Як повідомлялося, раніше в понеділок співробітники міністерства внутрішніх справ Молдови виявили ракету поблизу міста Бричани, що біля кордону з Україною. Крім того, під час обстрілів держпідприємство Молдови Moldelectrica повідомило про порушення в системі електропостачання.

В українському МЗС заявили, що падіння ракети на території Молдови після ракетного удару Росії по Україні вкотре доводить, що російський ракетний терор несе величезні загрози не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн.

Попередній такий інцидент стався вранці 31 жовтня - на територію Молдови впали фрагменти ракети, збитої українською зенітною системою після атаки безпілотника на Дністровську греблю на українській території за 1 км від греблі в селі Наславча.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: