Молдова попросила союзників надати їй системи ППО

Четвер, 19 січня 2023, 16:11

Молдова попросила у союзників системи протиповітряної оборони у прагненні зміцнити свої оборонні можливості в умовах війни в Україні.

Про це у четвер в інтерв'ю агентству Reuters в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі розповіла президентка Молдови Мая Санду, пише "Європейська правда".

"Ми запросили системи повітряного спостереження і оборони", - сказала Санду.

Санду: треба допомогти Україні виграти війну, інакше будемо у небезпеці

"Ми розуміємо, що Україна є пріоритетом і повинна отримати їх, але ми (також) сподіваємося отримати деякі з них", - додала вона.

Санду зазначила, що у 2023 році країні знадобиться щонайменше така ж сума бюджетної підтримки, як і минулого року, щоб допомогти захистити населення від інфляції. Йдеться про 600 мільйонів євро.

Як повідомлялося, Молдова заклала у бюджет на 2023 рік на 68,2% оборонних витрат більше, щоб спрямувати кошти на купівлю системи протиповітряної оборони.

Про необхідність оснащення Молдови системою протиповітряної оборони заговорили на тлі випадків падіння ракет на молдовській території, що сталися під час масованого ракетного обстрілу Росією української інфраструктури.

У вересні Санду сказала, що на тлі повномасштабної війни Росії проти України існує великий ризик порушення молдовського нейтралітету, і країна повинна мати можливість оборонятися. 


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: