Глава Саксонії, який за переговори з РФ, розкритикував Шольца за поставки танків Україні

Четвер, 26 січня 2023, 15:23

Прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер  розкритикував рішення німецького уряду про постачання танків Leopard 2 в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Leipziger Volkszeitung.

Майже рік тому було зрозуміло, що Німеччина не постачатиме важке озброєння і не братиме участі у війні в Україні, заявив політик Християнсько-демократичного союзу. За його словами, той факт, що зараз це твердження перекреслюється, лякає людей.

У середу федеральний уряд пообіцяв Україні 14 танків Leopard 2 зі складів Бундесверу. Інші країни, такі як США, також оголосили, що поставлять бойові танки Києву.

Слід зазначити, що більшість населення Німеччини підтримує поставки Україні основних бойових танків Leopard, але наразі не підтримує постачання винищувачів.

Кречмер неодноразово висловлював занепокоєння з приводу поставок важкого озброєння в минулому і назвав німецькі дебати щодо основних бойових танків Leopard для України важкими для сприйняття.

У своїй останній критиці Кречмер дотримується минулорічної лінії: політик ХДС неодноразово закликав до дипломатичного вирішення російської війни в Україні.

Раніше прем'єр-міністр німецької землі Саксонія Міхаель Кречмер висловився за відновлення поставок російського газу після війни та за участь Німеччини у просуванні можливості переговорів між РФ і Україною.

Ще раніше Кречмер заявив, що Німеччина має виступити посередником у війні між Росією та Україною та забезпечити, щоб "ця війна була заморожена", оскільки, за його словами, російська сировина, як і раніше, необхідна.

Тодішній посол України Андрій Мельник відповів Міхаелю Кречмеру, який виступив за "заморожування" війни: "Перепрошую, пане Кречмере, але українці виступають за те, щоб засунути вашу голову в морозильник, щоб охолодити ваші гарячі російські фантазії. Ваше постійне загравання з воєнним злочинцем Путіним огидне".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: