Помічник прем’єра Швеції, який незаконно ловив вугрів, пішов у відставку

П'ятниця, 27 січня 2023, 21:41

Один із головних помічників прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона Петер Магнус Нільссон подав у відставку на тлі скандалу – стало відомо, що поліція оштрафувала його за незаконний вилов вугрів у 2021 році, перед тим він брехав про це правоохоронцям.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Скандал вибухнув на початку тижня після повідомлень у ЗМІ про незаконний вилов вугра на південному узбережжі Швеції. У країні заборонено ловити вугра без дозволу, оскільки він перебуває під загрозою зникнення.

Морська поліція затримала Нільссона й запитала, чи то він розставив пастки на вугрів, що чоловік заперечив. Через рік йому зателефонував представник поліції, і він знову заперечив, що пастки належали йому.

Зрештою Нільссон передзвонив до поліції, щоб виправити свої свідчення, і сплатив штраф у розмірі 38 800 крон (3800 доларів).

У Данії правлячу коаліцію критикують за наміри скасувати один із весняних святкових вихідних

Під тиском парламенту, який зажадав пояснень від прем’єра Швеції та слухань про обставини призначення його помічника, Нільссон оголосив про рішення піти у відставку.

"Я розумію, наскільки неправильно ловити вугрів без дозволу і не розповідати все як є владі, навіть якщо з тих пір я подзвонив в поліцію і зізнався, що зловив 15 рибин", – йдеться в його заяві.

Після відставки помічника Крістерссон сказав, що розчарований цим рішенням.

"Я, звичайно, вважаю, що це прикро, що така ситуація склалася, але я розумію його рішення. міністр Нільссон був вкрай цінним членом команди і дуже компетентною людиною. Нам буде його не вистачати", – зазначив шведський прем’єр місцевим ЗМІ.

До призначення в команду Крістерссона восени 2022 року Нільссон висвітлював фінансові питання в газеті Dagens Industri.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: