Зеленський обговорив потреби України в зброї з прем’єрами Іспанії та Хорватії

Четвер, 5 січня 2023, 20:07

Президент Володимир Зеленський провів телефонні розмови з главами урядів Іспанії та Хорватії, обговоривши потреби України у зброї.

Про це йдеться у повідомленні глави держави в Twitter.

"Провів змістовну розмову з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем. Привітав Хорватію зі вступом до зон євро та Шенгену. Домовилися про конкретні рішення для посилення оборони України, а також про проведення міжнародної конференції з розмінування. Визначилися щодо ролі Хорватії у формулі миру", - йдеться у повідомленні.

"Також провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом. Розповів про виклики на фронті. Передав оборонні потреби України. Продовжую консолідувати підтримку партнерів перед наступною зустріччю "Рамштайну", - написав Зеленський.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони Німеччини обговорюють можливий обсяг поставок бойових машин піхоти Marder Україні, цифри коливаються від 20 до 40 одиниць.

Як відомо, резидент Франції Еммануель Макрон оголосив, що французькі колісні танк AMX-10 RC будуть поставлені в Україну. Президент США Джо Байден, зі свого боку, заявив, що розглядає можливість надання Україні бойових машин піхоти Bradley.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: