У Словаччині не бачать потреби міняти конституцію через можливу передачу Україні МіГ-29

Середа, 15 лютого 2023, 15:28

Тимчасовий міністр юстиції Словаччини Віліам Карась не бачить підстав для зміни Конституції Словацької Республіки у зв'язку з можливою передачею Україні винищувачів МіГ-29.

Це випливає з його заяви для ЗМІ після засідання уряду в середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Aktuality.

"Я надаю допоміжну думку як прем'єр-міністру, так і департаменту міністра оборони. Я не уповноважений спілкуватися з цього приводу. Я більше не буду спілкуватися. Я пояснив свою позицію, я думаю, що все піде за цією процедурою", - пояснив Карась.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з в.о. прем'єр-міністра Словацької Республіки Едуардом Гегером на саміті ЄС у Брюсселі офіційно звернувся до Словаччини з проханням поставити винищувачі МіГ-29 для захисту від російської агресії. Гегер заявив, що Словаччина зробить все можливе, щоб задовольнити це прохання.

Спікер парламенту Словаччини і лідер руху "Ми - родина" Борис Коллар заявив, що у питанні передачі Україні винищувачів МіГ-29 спочатку потрібно вирішити, чи має тимчасовий уряд легітимність для цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: