Падіння Путіна нічого не гарантує: може бути інший Путін, ще гірший - Моравецький

Четвер, 2 лютого 2023, 11:58

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький не вважає, що падіння президента РФ Владіміра Путіна здатне вирішити проблеми з Росією, оскільки ситуація з його наступником не гарантує позитивних змін.

Таку думку він висловив у інтерв’ю німецькому виданню Bild, повідомляє "Європейська правда".

"Звичайно, я вважаю Путіна дуже поганою, дуже поганою людиною, але я також думаю, що це не єдина умова, тому що може бути інший Путін і ще гірший Путін, так що це не єдиний фактор", - сказав Моравецький.

Прем'єр Польщі: Путін думає наступати з двох-трьох напрямків і може знову атакувати Київ

Він також сказав, що вважає неправильним з боку західних лідерів вести переговори з Путіним.

"Я вважаю, що це неправильно, тому що це лише дає Путіну кисень і нічого не робить. Такими розмовами Путін насправді досягає своїх цілей, тому що він показує всьому світу і своїм людям: дивіться, я дуже затребуваний, зі мною всі хочуть говорити, все залежить від мене. Це те повідомлення, яке Путін передає після таких переговорів", - сказав глава уряду Польщі.

За його словами, "не дай Бог, щоб Росія виграла цю війну, це означало б зовсім інший ландшафт у Європі.

"Я думаю, що світ виглядав би зовсім інакше, і це означало б постійну загрозу для Фінляндії, країн Балтії, Польщі, Румунії, Молдови, а також Німеччини. Вони (Росія, - Ред.) шантажували б нас: "Купуйте наш газ, а якщо ви не купите наш газ, ми захопимо іншу країну, будемо нападати на інші країни". Це вирішальний момент, вирішальний момент, і ми повинні зробити все можливе, щоб протистояти таким сценаріям", - констатував Моравецький.

У інтерв’ю прем’єр Польщі розкритикував уряд Олафа Шольца за нечітку політику щодо Росії.

Він також спрогнозував, що президент РФ Владімір Путін може знову напасти на Київ цієї весни та готує атаки з 2-3 напрямків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: