У Берліні оцінили промову Путіна як сигнал для подальшої ескалації

Вівторок, 21 лютого 2023, 17:16

Виступ президента Росії Владіміра Путіна та його відмову від договору про стратегічні наступальні озброєння (СНО) у Берліні розцінюють як сигнал Москви до подальшої ескалації.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ntv.

Політик керівної Соціал-демократичної партії Нільс Шмід назвав призупинення договору "серйозною невдачею".

Представник "Зелених" Мерле Спеллерберг каже, що це "абсолютно тривожно", адже контроль над озброєннями є "важливим фактором нашої безпеки, особливо під час війни".

Генеральний секретар Вільної демократичної партії Біжан Джір-Сарай сказав: "Путін закручує гвинт ескалації". Це дає зрозуміти, що "Кремль не зацікавлений у деескалації ситуації", додав він.

Раніше президент Росії Владімір Путін оголосив про призупинення участі Москви в останньому договорі про контроль над озброєннями між двома головними ядерними державами світу.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію переглянути своє рішення про призупинення своєї участі у договорі про СНО.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що рішення Путіна є "глибоко прикрим і безвідповідальним", але США залишаються готовими до обговорення цього питання.

Договір про стратегічні наступальні озброєння, який у 2021 році продовжили на п'ять років, залишається єдиним чинним між РФ і США договором у сфері контролю озброєнь. 

Підписаний у 2010 році договір обмежує стратегічні носії та ядерні боєголовки РФ і США до 700 і 1550 відповідно. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: