Twitter заблокував акаунт програми німецького ZDF після матеріалу про викрадення РФ дітей з України

оновлено
Середа, 22 лютого 2023, 14:11

Соцмережа Twitter заблокувала акаунт програми німецького телеканалу ZDF Frontal невдовзі після того, як журналісти опублікували своє розслідування про викрадення Росією українських дітей на окупованих територіях. 

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда". 

З вівторка сторінку акаунту Frontal неможливо було відкрити, замість неї видавало результат "This account does not exist". Проблема з акаунтом співпала у часі з публікацією матеріалу про те, як Росія примусово вивозить українських дітей з окупованих територій на територію РФ, або про випадки, коли примусово евакуйовані українські родини застрягли у Росії і не можуть звідти виїхати. 

Журналіст Анрдт Гінзель, один з тих, які працювали над матеріалом, помітив, що його твіти перестали показувати і супроводжують банером-попередженням про "потенційно чутливий контент". 

Пообіді у вівторок Гінзель публікував тред про розслідування, зазначивши, що такі депортації та усиновлення мають ознаки воєнного злочину; акаунт Frontal поширив його допис.

На своїй основній сторінці у соцмережі ZDF повідомив, що сконтактував із Twitter для з’ясування ситуації та сподівається на швидке розблокування, а формальною причиною для блокування нібито став неправильно вказаний в акаунті рік народження. 

У Twitter поки публічно не коментували історію.

Доповнено: щойно ZDF повідомив, що блокування зняли, а причину непорозуміння продовжують з'ясовувати. "Ми поки не можемо зрозуміти, чому сталася помилка з неправильним визначенням віку", - зазначає телеканал. 

"Ми повернулися. Але цікаво, чому ж Twitter вважає нас "неповнолітніми" та вимагає ID для верифікації акаунту. Втім, важливіше інше - ось наше розслідування", - йдеться у найновішому пості ZDFfrontal.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року спричинило скандал блокування акаунтів кількох американських журналістів, які багато писали про нового власника соцмережі Ілона Маска. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: