У Єврокомісії попередили Маска після блокування Twitter кількох американських журналістів

П'ятниця, 16 грудня 2022, 14:29

Віцепрезидентка Єврокомісії з цінностей і прозорості Вера Юрова відреагувала на звістки про непояснене блокування Twitter-акаунтів низки західних журналістів, та звернулася з попередженням до нового власника соцмережі Ілона Маска. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Новини про свавільне призупинення акаунтів журналістів у Twitter - це тривожний сигнал. Акт ЄС щодо цифрових послуг вимагає поважати свободу ЗМІ та фундаментальні права. Це забезпечується нашим Актом про свободу медіа. Ілон Маск має знати про це. Є червоні лінії. І є санкції", - заявила Юрова.  

Раніше CNN повідомили, що у четвер 15 грудня Twitter призупинив облікові записи декількох відомих журналістів CNN, The New York Times та The Washington Post, які останніми тижнями багато писали про Маска. Ані сам Маск, ані керівництво соцмережі не стали коментувати це питання, платформа не надала детальних пояснень такого рішення щодо журналістів.

Ілон Маск раніше заявив, що журналісти поширюють інформацію про його місцезнаходження і це створює потенційну загрозу для нього. Про свою кореспондентку Доні О’Салліван CNN стверджує, що вона не робила цього. Ще раніше соцмережа закрила акаунт @ElonJet, який поширював публічно доступну інформацію про польоти для відстеження літака Ілона Маска - після того, як запровадила нові правила, які забороняють публікувати інформацію про поточне місцезнаходження людей.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: