Україна не погоджується мінімум з одним пунктом "мирного плану" КНР – Кулеба

П'ятниця, 24 лютого 2023, 22:17

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в п’ятницю повідомив, що українська сторона вивчає пропозиції Китаю щодо врегулювання повномасштабної війни Росії проти України, але вони, як і інші аналогічні ініціативи, мають відповідати ухваленій резолюції Генасамблеї ООН.

Про це Кулеба заявив журналістам після засідання Ради Безпеки ООН у п’ятницю, присвяченого річниці війни РФ в Україні, передає кореспондент "Європейської правди".

"Ми бачили фінальну версію плану вчора ввечері. Є певні елементи, з якими ми погоджуємось. Є принаймні один елемент, з яким ми не погоджуємось – про "односторонні санкції". Ми вважаємо, що санкції – важливий інструмент. Та загалом це цікавий документ. Ми його вивчаємо, ми маємо вивчити його від початку до кінця й зробити власні висновки", – зазначив Кулеба.

Росія підтримала "мирний план" Китаю, але не згадала про незручні для себе положення

Міністр позитивно оцінив той факт, що Китай "виклав власну всебічну позицію щодо цієї війни".

"Та мусимо чітко заявити: вчора 141 країна проголосувала за резолюцію, яка окреслює принципи та ключові елементи того, як ця війна має завершитись. І будь-що, що пропонується за межами цієї резолюції, має їй відповідати", – наголосив він.

Нагадаємо, напередодні китайське міністерство закордонних справ опублікувало так званий "мирний план" зі своїми ідеями щодо врегулювання війни Росії проти України. Він складається з 12 пунктів і закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, але не містить конкретних кроків.

Президент Володимир Зеленський вважає, що у так званому "мирному плані" Китаю є пункти, з якими можна працювати, хоча з "деякими думками" він не погоджується

Більше читайте тут: Китайська гра у мир: що означають для України рішення в річницю великої війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: