Кулеба натякнув, що новий посол у Грузії може залишитись в Україні через складні відносини

Понеділок, 27 лютого 2023, 23:28

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у понеділок прокоментував ситуацію з призначенням нового посла в Грузії, пояснивши, що його відрядження в країну не обов’язково відбудеться найближчим часом.

Таку заяву, пише "Європейська правда", очільник української дипломатії зробив в етері телемарафону.

"Призначення посла України в Грузії перебуває на фінальній стадії. Коли він поїде в Грузію – це справді вже питання буде політичного моменту, тому що присутність чи відсутність посла – це завжди політичний сигнал", – наголосив Кулеба.

Він не пояснив, про який саме політичний момент ідеться, та далі підкреслив, що Київ не зробив зі свого боку жодних кроків для погіршення відносин із Тбілісі.

"Ми багато інвестували в те, щоб наші відносини розвивались. Можу сказати зараз так: якщо відносини між українським народом і грузинським народом залишаються незмінно братніми й позитивними, то щодо уряду Грузії ми цього сказати не можемо", – зазначив міністр.

Україна визначилась з новим послом у Грузії, він почне роботу в лютому - ЗМІ

Як приклад він навів справу Міхеїла Саакашавілі, "якого просто вбивають – потрібно називати речі своїми іменами", а також ставлення грузинського уряду до Російської Федерації, до чого в української сторони "є питання, є проблеми".

"Але в нас є достатньо каналів комунікації з ними (грузинською владою) для того, щоб підтримувати зв’язок і намагатись вирішувати ці проблеми", – підсумував Кулеба.

Відносини Києва і Тбілісі напружені після початку російського вторгнення в Україну через відмову грузинської влади ввести санкції проти Росії та підтримати Україну поставками озброєння.

Нагадаємо, в березні президент України Володимир Зеленський відкликав із Грузії посла Ігоря Долгова, а в червні звільнив його. Долгов ще два місяці після цього залишався у Тбілісі і виїхав 31 серпня. Восени стало відомо, що Київ і Тбілісі обговорюють призначення нового посла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: