Прем’єрка Фінляндії не чула від Угорщини вимог для ратифікації членства у НАТО 

Вівторок, 28 лютого 2023, 12:36

Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила у вівторок, що не чула від Угорщини жодних вимог для ратифікації заявки країни про вступ в НАТО.

Про це вона сказала на спільному брифінгу з генсеком НАТО у Гельсінкі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Туреччина та Угорщина залишилися єдиними країнами НАТО, які не ратифікували заявки Швеції і Фінляндії про вступ в Альянс.

Прем'єрка Фінляндії: що швидше Україна отримає більше важкої зброї, то швидше війна закінчиться 

"Я не чула жодних новин про якісь конкретні потреби Угорщини. Вони увесь час говорили, що вони ратифікують (заявки. - Ред.), що у них немає жодних проблем з членством Фінляндії і Швеції в НАТО", - сказала Марін.

Вона додала, що в Угорщини є "свій графік" і "ми чекаємо" завершення процесу.

"Я також говорила багато разів з прем’єр-міністром Орбаном на зустрічах Європейської ради… Він говорив, що у них є графік, що вони ратифікують. Вони ніколи не казали, що є якісь умови для наших заявок про членство. Навпаки, вони прямо говорили, що ратифікують, але це займе час ", - додала Марін.

Минулого тижня стало відомо, що  з 27 лютого по 1 березня депутати Угорщини проведуть загальні дебати щодо заявок Швеції та Фінляндії на членство в НАТО. Голосування за них очікувалося 6-9 березня.

Однак пізніше стало відомо, що Угорщина може відкласти ратифікацію вступу Фінляндії і Швеції у НАТО на кінець березня.

Минулого тижня Орбан заявив, що перед ратифікацією Угорщиною членства Фінляндії та Швеції в НАТО необхідно провести додаткові переговори між парламентськими фракціями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: