Орбан заявив про необхідність додаткових переговорів щодо заявок Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО

П'ятниця, 24 лютого 2023, 10:24

Прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив у п'ятницю, що перед ратифікацією Угорщиною членства Фінляндії та Швеції в НАТО необхідно провести додаткові переговори між парламентськими фракціями.

Про це пише "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Орбан сказав, що звернувся до депутатів своєї партії "Фідес" з проханням підтримати заявку двох країн, додавши, однак, що деякі депутати "не дуже захоплені" розширенням і прагнуть подальших дискусій з цього питання.

Орбан додав, що врешті-решт слід чітко заявити, що Угорщина підтримує членство Фінляндії і Швеції в НАТО, але сказав, що занепокоєння Туреччини щодо вступу Швеції також має бути почуте, інакше зусилля з розширення можуть зазнати невдачі.

"Що стосується Туреччини, то вони також є нашими союзниками, і тому ми повинні почути їхній голос. Ми повинні звернути увагу на Туреччину, оскільки в підсумку весь процес загальмується. Якщо не буде знайдено рішення турецької проблеми, то розширення може провалитися", - сказав Орбан.

Напередодні стало відомо, що  з 27 лютого по 1 березня депутати Угорщини проведуть загальні дебати щодо заявок Швеції та Фінляндії на членство в НАТО. Голосування за них відбудеться із 6 по 9 березня.

Згодом стало відомо, що парламент Угорщини перед голосуванням за ратифікацію направить переговорні делегації до Фінляндії та Швеції для "врегулювання проблемних питань".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: