Новітній британський авіаносець не може повернутися в море через нові проблеми - ЗМІ

Понеділок, 6 лютого 2023, 15:46

Повернення в експлуатацію британського авіаносця HMS Prince of Wales було відкладено після того, як інженери виявили "елементарні" помилки в центруванні валів військового корабля.

Про це пише The Telegraph, повідомляє "Європейська правда".

Про нову проблему стало відомо в той момент, коли в міністерстві проводилося розслідування процесу закупівель консерваторами у спробі розібратися в повторюваних помилках.

За даними видання, вали правого і лівого бортів військового корабля вартістю 3 мільярди фунтів стерлінгів неправильно розташовані, що призводить до їхнього зміщення.

Це може призвести до вібрації вала понад проєктну допустиму норму, зносу підшипників і, в крайньому разі, поломки муфти на самому валу, як це сталося з правим валом корабля у вересні минулого року.

Минулого року "епохальну місію" нового авіаносця Королівського флоту в США було скасовано через проблеми з гребним валом. Його подальше відправлення до Шотландії для проведення ремонту було відкладено після того, як у частині його механізмів було виявлено "тріщину".

Раніше повідомлялося, що авіаносець вартістю 3,2 мільярда фунтів стерлінгів, спущений на воду у 2019 році, вже провів більше часу на ремонті в доках, ніж на службі.

Проблеми з "Принцом Уельським" почались ще у 2020 році, коли в його машинному відділенні виявили пробоїну, й вода частково затопила електричні шафи й труби. Через це з жовтня 2020-го по квітень 2021 року корабель 193 дні перебував на ремонті, який коштував 3,3 мільйона фунтів стерлінгів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: